[Homeroast] Behmor frustrations

Hank Perkins hankperkins at gmail.com
Tue Oct 19 10:57:21 CDT 2010


Never done the windex thing.  I do the periodic cleaning runs.  I will
try the preheat.  When you preheat do you load with beans?

I will also clean and try to find the metal bend mod.

On Tue, Oct 19, 2010 at 8:34 AM, Greg Hollrigel <ghollrigel at gmail.com> wrote:
> Hank:
>
> Not being an electrical type, I'm guessing you're not getting enough juice
> into the roaster.  I use the same profile and easily get into 2nd crack like
> others have noted.  This is especially easy with P1 on the 1lb setting.  I'm
> guessing that since you are having trouble even on the P1 profile, the
> Behmor is not heating up enough.
>
> Given that, my favorite profile these days is P3 B 1lb for 20:00 using about
> 12-13 oz of greens.  I do a 90 second preheat on P1 as well.  The preheat
> definitely improved my consistency in getting where I wanted in the roast.
> You may give that a try.  It basically is starting the roast on P1 for 90
> seconds, then pressing stop.  Then pick the roast profile you want (e.g., P3
> B 1lb).
>
> Good luck.  I have to say it is possible to get great roasts on the Behmor.
> I've been on a good streak lately, except for 1 batch of Brazil that I
> underroasted b/c I couldn't see the timer in the sunlight.
>
> Greg
> _______________________________________________
> Homeroast mailing list
> Homeroast at host.sweetmariascoffee.com
> http://host.sweetmariascoffee.com/mailman/listinfo/homeroast_lists.sweetmariascoffee.com
> Homeroast community pictures -upload yours!) : http://www.sweetmariascoffee.com/gallery/main.php?g2_itemId=7820
>



More information about the Homeroast mailing list